Asuntovälitys Nurminen LKV

Tarinoita asuntojen myynnistä ja vuokraamisesta.

Asuntovälitys Nurminen LKV

Artikkelit

Näin laitat asuntosi myyntikuntoon

Näin laitat asuntosi myyntikuntoon

Kun asunnon myynti kolkuttelee ovella, omaa kotia katsoo pakostakin uusin silmin. Eletyn elämän merkit näkyvät kaikkialla. Keittiön kaapin oven maali halkeilee, olohuoneen kirjahyllystä pöllähtää ohikulkiessa kunnon tomupilvi ja koiran hampaanjäljet lattialistoissa muistuttavat vauhdikkaista pentuvuosista. Takapihalla tuuli riepottelee nurmikolle sikinsokin unohtuneita lasten leluja, jotka uhkaavat jäädä pian satavan ensilumen alle. Kun välittäjä sitten soittaa sopiakseen ajankohdan asuntoesittelylle, iskee puhdas paniikki. Kuka tällaisen sekamelskan haluaa ostaa?

lue lisää
Neljä asiaa, jotka vaikuttavat asuntosi arvoon

Neljä asiaa, jotka vaikuttavat asuntosi arvoon

Asunnolle ei ole helppo asettaa hintalappua. Oma koti kun on rakas paikka, jonka tunnearvoa ei voi rahassa mitata. Toisinaan tunne ohjaakin vahvasti hinnoittelua, ja hintapyyntö nousee helposti liian korkeaksi. Toisaalta asunnon hinnan voi arvioida myös alakanttiin, jos sitä myydään kiireessä pois uuden kodin tieltä. Väärin hinnoiteltuja asuntoja yhdistää usein kaksi asiaa: tietämättömyys asunnon arvoon vaikuttavista tekijöistä ja hidas kaupanteko. Kokosimme tähän postaukseen neljä tekijää, jotka mitä todennäköisimmin vaikuttavat asuntosi hintalappuun. Realistisen hinta-arvion tekemisessä sinua auttaa osaava kiinteistönvälittäjä. 

lue lisää
Kuinka valita hyvä vuokralainen?

Kuinka valita hyvä vuokralainen?

Vuokranantaja toivoo löytävänsä asuntoonsa mahdollisimman hyvän ja luotettavan vuokralaisen. Millainen on hyvä vuokralainen ja miten sellainen valitaan? Valintamenettelyssä kannattaa nähdä vaivaa, sillä huolellinen työ yleensä palkitaan. Avuksi vuokralaisen valintaan voi ottaa vuokravälittäjän. Listasimme vuosien kokemuksemme pohjalta hyviä neuvoja, jotka auttavat valitsemaan oikean vuokralaisen sinun asuntoosi.  

lue lisää
Vuokralaiselle: Mistä kuuluu ilmoittaa ja mistä ei

Vuokralaiselle: Mistä kuuluu ilmoittaa ja mistä ei

Joskus voi olla vaikea erottaa, mitkä asuntoon liittyvät asiat kuuluvat vuokralaiselle ja mitkä vuokranantajalle. Osa vuokralaisista ilmoittaa asioista matalalla kynnyksellä, toiset taas välttelevät yhteydenottoa, koska pelkäävät ilmoittavansa turhasta. Sujuva vuorovaikutus on kuitenkin onnistuneen vuokrasuhteen edellytys. Listasimme avuksesi asiat, joista sinun tulee ilmoittaa vuokranantajalle, ja asiat, joista ei tarvitse ilmoittaa. 

lue lisää
Näin asuntosi tuottaa ja säilyttää arvonsa

Näin asuntosi tuottaa ja säilyttää arvonsa

Asuntosijoittajaksi voi ryhtyä monesta syystä. Toiveissa saattavat siintää huolettomat eläkepäivät, matkustelu, harrastukset tai perheen toimeentulon turvaaminen. Olipa perimmäinen tavoite mikä tahansa, asuntosijoittaja tavoittelee aina käytännössä mahdollisimman hyvää tuottoa. Sen saavuttamiseksi asunnon on annettava hyvät vuokratulot ja sen arvon on säilyttävä tai mielellään jopa noustava. Miten se onnistuu?

lue lisää
Vuokravälittäjän palveluilla enemmän aikaa ja mielenrauhaa

Vuokravälittäjän palveluilla enemmän aikaa ja mielenrauhaa

Asunnon antaminen vuokrattavaksi ammattitaitoiselle välittäjälle antaa sinulle ennen kaikkea turvaa ja mielenrauhaa. Vuokranantajalla on paljon velvollisuuksia. Varsinkin jos olet vasta harkitsemassa asuntosi antamista vuokralle, voit turvata asemasi käyttämällä asiantuntijaa apunasi. Voit luottaa siihen, että välittäjä hoitaa kaikki vuokraamiseen liittyvät vaiheet asianmukaisesti ja lakeja noudattaen. 

lue lisää

Asuntovälitys nurminen LKV

Y-tunnus 2879824-5
Kasarmikatu 7,
13100 HÄMEENLINNA

Päivystys

toimisto@asuntovalitysnurminen.fi
044 230 1679

SKVL:n jäsenyritys

Linnatili

Isännöinti Nurminen