Kun asunnon myynti kolkuttelee ovella, omaa kotia katsoo pakostakin uusin silmin. Eletyn elämän merkit näkyvät kaikkialla. Keittiön kaapin oven maali halkeilee, olohuoneen kirjahyllystä pöllähtää ohikulkiessa kunnon tomupilvi ja koiran hampaanjäljet lattialistoissa muistuttavat vauhdikkaista pentuvuosista. Takapihalla tuuli riepottelee nurmikolle sikinsokin unohtuneita lasten leluja, jotka uhkaavat jäädä pian satavan ensilumen alle. Kun välittäjä sitten soittaa sopiakseen ajankohdan asuntoesittelylle, iskee puhdas paniikki. Kuka tällaisen sekamelskan haluaa ostaa?

Asunnon siivoukseen kannattaa panostaa, sillä siisti koti menee helpommin kaupaksi. Kiiltävät pinnat ja puhdas tuoksu antavat asuntoon tutustuvalle kuvan kodista, josta on pidetty hyvää huolta. Kun hoidat seuraavat seikat kuntoon ennen esittelyä, jää mahdolliselle ostajalle asunnosta hyvä ensivaikutelma, eikä huomio kiinnity pieniin kulumajälkiin. 

 

Luovu turhasta rojusta

Tasoille kasatut tavararöykkiöt peittävät helposti alleen kodin kauniit yksityiskohdat ja antavat sotkuisen vaikutelman. Käy siis omaisuutesi läpi hyvissä ajoin ennen asuntoesittelyä ja pohdi, onko sinulla todella käyttöä kaikelle. Vie turhat tavarat kirpputorille tai kierrätyskeskukseen, ja järjestä kaappeihin tavarat, jotka haluat säilyttää. Turhasta luopuminen helpottaa myös edessä häämöttävää muuttoa. 

 

Siivoa huolellisesti, mutta harkiten

Suursiivous ei ole koskaan huono ajatus, mutta asuntoesittelyjä voi häämöttää edessä useita. Siksi on tärkeää ottaa haltuun pari nopeaa niksiä siivousta varten. Tärkeintä on, että koti näyttää katsojan silmään siistiltä, ja huoneissa leijailee puhdas tuoksu. Ennen esittelyä kannattaa ainakin järjestää tavarat kaappeihin, viedä roskat, pyyhkiä kodin pinnat pesuaineella ja imuroida lattiat. Ikkunoiden avaaminen ja asunnon tuulettaminen tuo tiloihin luonnollisen raikkauden. 

 

Järjestä kotiin tilaa ja valoa

Ahdas ja synkkä asunto ei houkuttele ostajaa. Vaikka kotisi olisi pieni, saa järjestelemällä ja valaistuksesta huolehtimisella paljon aikaan. Ennen esittelyn alkamista varmista, että turhat esineet on raivattu pois tieltä ja huoneet näyttävät mahdollisimman avarilta. Kiinnitä huomiota myös valaistukseen. Avaa kaihtimet, ja päästä kaunis luonnonvalo levittäytymään tiloihin. Jos esittely tapahtuu iltapäivällä tai illalla, voit parantaa tilojen valaistusta vaihtamalla valaisimiin kirkkaammat lamput.

 

Laita piha kuntoon 

Piha on ensimmäinen asia, jonka mahdolliset ostajat näkevät esittelyyn tullessaan. Siksi sen siisteyteen kannattaa panostaa. Korjaa pihalla lojuvat lelut ja työvälineet talteen. Leikkaa tarvittaessa nurmikko ja haravoi roskat ja lehdet. Kauniit istutukset ja iltahämärissä sytytettävät pihavalot tekevät pihastasi laitetun näköisen ja kodikkaan.

 

Lopuksi

Muista, että myös edullisilla korjaustöillä saa yllätävän paljon aikaan! Rikkinäisen oven korjaaminen tai keittiön pinnoille sipaistu maali tekee lompakkoosi vain pienen loven ja maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun saat kotisi kaupaksi nopeasti hyvällä hinnalla. Meiltä saat käyttöösi myös monipuoliset sisustussuunnittelijan palvelut, joiden avulla kalustat ja ehostat kotisi vaivatta myyntikuntoon! 

 

Harkitsetko asunnon myyntiä? Ota yhteyttä!