Asuntovälitys Nurminen LKV

Kun tulet vuokralle

Vuokralainen

Nämä sinun on hyvä tietää

Vuokrasopimus

Laadimme jokaisen vuokrasuhteen sopimusehdot niin, että molempien osapuolten oikeudet turvataan. 

Neuvomme ja opastamme sinua kaikissa askarruttavissa asioissa, joten voit olla turvallisin mielin asioidessasi kanssamme. 

Jokaisessa vuokrasopimuksessa määritellään erilaisia ehtoja, jotka sinun kannattaa katsoa huolellisesti läpi. Tällaisia ovat mm. vuokrasuhteen kesto, vuokran suuruus, vuokranmaksupäivä, erillismaksut esimerkiksi vedestä, sähköstä tai autopaikasta, kotivakuutus sekä erillisehdot tupakoinnin tai lemmikkieläinten suhteen.

Ennen muuttoa

Muuton ollessa ajankohtainen ensimmäisenä tulee tehdä lakisääteinen muuttoilmoitus. Voit ilmoittaa muutostasi maistraattiin ja Postiin osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi 

Muuttoilmoituksen jälkeen sinun tulee hoitaa sopimukset kuntoon. Tällaisia ovat mm. sähkösopimus ja Internet-yhteys.  Jos sinulla on jo sopimukset, sovi niiden siirtäminen uuteen asuntoosi. 

Olet myös velvollinen hankkimaan laajan kotivakuutuksen vuokra-asuntoosi. Jos sinulla on jo laaja kotivakuutus, muista siirtää se uuteen asuntoosi. 

Ennen muuttopäivää tarvitset vielä avaimet uuteen asuntoosi. Saat avaimet meiltä toimistoltamme tai paikan päältä, kun olet maksanut vuokravakuuden. Ota yhteyttä, niin sovitaan nouto ajoissa.

Vuokrasuhde

Vuokrasuhteen aikana olet velvoitettu noudattamaan sopimuksesi ehtoja ja maksamaan vuokrasi sovittuna vuokranmaksupäivänä. 

Vuokralaisena olet myös vastuussa asunnon kunnossapidosta. Tavallisia elämän jälkiä ja pieniä kulumisia sinun ei tarvitse pelätä, mutta mikäli asunto vahingoittuu tai jotain asunnossa menee rikki, sinulla on velvollisuus ilmoittaa siitä.

Turvallisuuden takaamiseksi on tärkeää, että asunnossasi on toimiva palohälytin. Velvollisuutesi on huolehtia siitä, että asuntosi palovaroitin toimii koko vuokrasuhteen ajan. 

Muuttaessasi pois

Kun olet aikeissa muuttaa vuokra-asunnosta, sinun tulee ilmoittaa irtisanoutumisestasi sähköpostilla. Lähetä irtisanoutumista koskeva sähköpostiviesti meille toimisto@asuntovalitysnurminen.fi tai vuokranantajallesi.

Irtisanoutumisen jälkeen sinun tulee muuttaa sovittuun päivään mennessä. Muuton yhteydessä olet velvollinen tekemään perusteellisen loppusiivouksen. 

Muuton valmistuttua sinun tulee palauttaa asunnon avaimet toimistollemme.

Kun muutat uuteen asuntoon, muista tehdä muuttoilmoitus ja siirtää vakuutuksesi ja sopimuksesi. Voit ilmoittaa muutostasi maistraattiin ja Postiin osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi 

 

vuokralainen

Etsitkö vuokra-asuntoa Hämeenlinnan tai Lahden seudulta? 

Autamme sinua löytämään sen oikean! Meidän kauttamme löydät itsellesi sopivan vuokra-asunnon helposti. Neuvomme sinua mielellämme kaikissa vuokra-asumiseen liittyvissä asioissa.

Vuokralaiselle

Vuokralla asuminen tuo vapautta.

Erityisesti muuttuvissa elämäntilanteissa vuokralla asuminen on loistava vaihtoehto joustavuutensa ansiosta. Kun asut vuokralla, sinulla ei ole asunnon hoitoon liittyviä velvollisuuksia eikä kontollesi tule yllättäviä kustannuseriä. Vuokralla asuminen kannattaa, sillä se tuo vapautta.

Asuntovälitys nurminen LKV

Y-tunnus 2879824-5
Kasarmikatu 7,
13100 HÄMEENLINNA

Päivystys

toimisto@asuntovalitysnurminen.fi
044 230 1679

SKVL:n jäsenyritys

Linnatili

Isännöinti Nurminen